Archipelagia Golf on vahvasti kaksikielinen golfyhteisö Paraisilla, lähellä Turkua. Saaristomeri näkyy ja tuntuu – kesäaikaan liikenne saariston pääteillä on vilkasta. Aktiivisuus tarkoittaa elinvoimaa ja sitä todistaa myös paikkakunnan golfkenttähanke, josta kerrotaan yhteisön vastikään julkaisemassa 40 v. historiikissa. Innokkaiden harrastajien joukko kasvoi kasvamistaan ja lopulta oikea paikkakin golfkentälle löytyi Finby-Vepo -alueelta. Vuonna 1987 ryhdyttiin rakentamaan Kosti Kurosen suunnitteleman kentän yhdeksää ensimmäistä reikää. Nykyisin 18-reikäisen kentän kohokohtana on nousu kymppitiille, josta upeat maisemat avautuvat. Ja pelatessasi pylväsmäisten mäntyjen reunustamaa väylää voit kuulla satakielen laulavan. 

Osake on ykkönen

Archipelagia Golf on osakepohjainen kenttä, kuten pääosa suomalaisista golfkentistä. Se on rakennettu osakkaiden rahoilla ja osakkeet kävivät tuolloin hyvin kaupaksi. Samanlaista intoa lajin pariin on saatu odottaa nykypäiviin saakka. Osakkeita hankkineet, 90-luvun nelikymppiset, lähestyvät nyt 70-vuoden ikää, osa edelleen aktiivisesti pelaten. Toisilla sen sijaan alkaa askel jo painaa ja osake pitäisi saada aktiivisempaan käyttöön. Onneksi golfbuumi on käynnissä ja sen vetovoimaan luottaa myös Archipelagia Golf, sillä osakekauppaakin vauhdittaakseen yhtiössä päätettiin uudistaa vastikemaksuja. Archipelagia Golfin osakkeenomistajalla on nyt kaksi vaihtoehtoa, pelioikeuden aktivointi tai lepuuttaminen. Ellei osakkeeseen liittyvää pelioikeutta aktivoi, vuosimaksu on vain 170 euroa. Aktivoidessaan osakkeen pelioikeuden osakas maksaa täyden vastikkeen  600 – 630 euroa (maksupäivän mukaan) Uskotaan, että yhtiöjärjestyksen päivittäminen asiakaslähtöisemmäksi/nykypäivän tarpeisiin paremmin vastaavaksi vie varmasti asioita eteenpäin ja lisää osakkeen omistamisen mielekkyyttä. 

Osakkaan edut

Mikäli mietit, miksi osakkaalla on useimmiten parhaat edut, muista kentän rakentamisen ja ylläpidon historia. Kentän osakkaat rahoittivat kentän rakentamisen ja ovat vastikemaksuillaan varmistaneet sen ylläpidon kymmenien vuosien aikana.

Archipelagia Golfin osakkaan edut löydät täältä:https://archipelagiagolf.fi/osakkaat/osakasedut/

Osakkaana saat varata peliajan 14 vrk etukäteen, paitsi viikonloppuina. Voit hankkia Länsirannikon kortin (12 kenttää) ja Kultakortin (24 vieraskenttää) ja tuot osakkaan vieraana kaverisi edullisemmin pelaamaan. Ja paljon muuta – osake on ykkönen. 

Kommentit

Archipelagia Golf on monien muiden kenttien kanssa tilanteessa: uudistu tai kuihdu. Archipelagia on päättänyt uudistua ja se näkyy myös osakasstrategiassa. Osakkeet halutaan aktiivipelaajien käyttöön riskittömästi ja silloin niiden kauppa käy. Ja kun vielä huomaa miten edullinen kentän vastikemaksu/pelioikeus on. Länsirannikko on golfarin todellinen aarreaitta, sillä kenttiä löytyy jokaiseen makuun. Asukasmäärä takaa kaikille kentille riittävän potentiaalin. Nyt on oikea aika uudistua!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *