Golf Talma on mainettaan suurempi golfkeskus Keravan itäpuolella Sipoossa, Talman kylän laidalla noin 30 km Helsingistä. Kaksi täysmittaista golfkenttää, hieno par 3 -kenttä ja hulppeat harjoitteluolosuhteet antaisivat syyn paukutella henkseleitä kuuluvamminkin. Sen sijaan Golf Talmassa on tehty mittavia muutos- ja parannustöitä, kuten tällä hetkellä käynnissä oleva Master-kentän tiiboksien uusiminen. Rakennustyöt ovat osa vuonna 2021 julkaistua 1,7 miljoonan euron investointisuunnitelmaa, joka katetaan kassassa olevilla varoilla ja tulorahoituksella. Jo aiemmin Laakson kentän tiiboksit oli uusittu ja kummankin kentän bunkkerit sekä osa viheriöistä päivitetty osana suunnitelmaa. Master-kentän ykkösväylä on parhaillaan työn alla ja harjoitusalueisiin panostetaan voimakkaasti. Golf Talmassa uskotaan, että investoinnit kenttään ja olosuhteisiin nostavat osakkeen arvoa.


Talman lukuja

Golf Talmassa pelattiin vuonna 2019 hieman vajaat 60 000 kierrosta (Laakso- & Master-kentillä). Ensimmäisenä pandemiavuonna 2020 entiset ennätykset lyötiin kirkkaasti ja kierroksia pelattiin kaikkiaan lähes 80 000. Vuonna 2021 kierroksia pelattiin hieman päälle 73 000, joten peliaikojen saatavuus nousi muiden kenttien tapaan keskustelunaiheeksi. Liikevaihtoa kertyi vuonna 2021 yli 2,2 miljoonaa euroa (ei sis. ravintolan myyntiä).


Osake on ykkönen – ja sen arvo nousee

Golf Talman osakkeilla tehtiin 67 kauppaa vuoden 2021 aikana. Aiemminkin omistajaa vaihtoi noin 40 osaketta vuosittain ja mikä oleellisinta, osakkeen arvo on koko ajan noussut. Strategiassa osakeomistus on korkealla kentän arvoissa ja Golf Talman toiminta perustuu osakkuudelle. Siksi osakkeen tulee olla haluttu ja kannattava. Golf Talmalla on 350 kpl A-osakkeita, jotka tuottavat yhden pelioikeuden, ja toisen voi halutessaan lunastaa, mikäli osakkeenomistaja nimeää sille käyttäjän. B-osakkeita on 700 kpl ja niillä on vain yksi pelioikeus. Pelioikeuksista maksetaan nykyisin 1200-1350 euroa, vastikkeen ollessa 860 euroa, joten Golf Talmassa omistus on kannattavaa. Pelaa tai vuokraa, osakas voi jo pelkästään osakkeeseen kuuluvan pelioikeuden hinnalle laskea noin 50 % tuoton.Osakkaana pelaaja nauttii myös eduista, kuten mahdollisuudesta vierailla veloituksetta osakasvaihdossa olevilla kentillä, Pickalassa, Master Golfissa ja St. Laurence Golfissa kaksi kertaa kauden aikana. Alennus golfautojen käytöstä ja rangepoleteista on tuttua, mutta näiden lisäksi osakkaan perheenjäsenet pelaavat Talmassa par 3 -kentällä ilmaiseksi. Se on arvokas etu!Sipoo kehittää Talman kylää, ja koko alue 50 km:n säteellä on muuttovoittoista. Radanvarsikaupungit vetävät puoleensa, joten Golf Talman tulevaisuuskin näyttää lupaavalta. Isosta asukaspopulaatiosta riittää kentälle jatkossakin golfin harrastajia. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *