fbpx

Gumböle Golf – positiivista pöhinää

Gumböle Golf on Kosti Kurosen suunnittelema täysimittainen kenttä Espoossa. Kenttä rakennettiin alun perin 6-reikäiseksi par 3 -kentäksi, sen jälkeen Fountain Nine eli 9-reikäiseksi kentäksi, ja laajennettiin lopulta nykyiseen mittaansa vuonna 2009. Nimensä kenttä sai siitä, että se rakennettiin kokonaan Gumbölen kartanon maille. Kompakti kokonaisuus on lyhyiden siirtymien ansiosta nopea pelata, olematta silti mikään erityisen helppo kenttä. Sijainti Espoossa hyvien kulkuyhteyksien päässä ja asutuskeskusten lähellä takaa sille jatkuvan suosion. Kentän yleisilme on avoin ja kevyesti kumpuileva, alueen läpi virtaa Gumbölen joki. Tällä kentällä tuloksenteko on mahdollista, ja kuka se sanoikaan: Ihmiset palaavat kentälle, joka tarjoaa positiivisia kokemuksia.

Gumböle Golf Oy:n historia ei ole niitä ruusuisimpia, mutta tänne asti on selvitty, kiitos osakkaiden pitkämielisyyden. Tulevaisuutta rakennetaan Espoo Golf -brändin alle yhdessä Espoon Golfseuran kanssa. Yhteistyö tuo jo nykyisin tehokkuutta toimintaan, ja jatkossa siltä on lupa odottaa paljon muutakin. On osattava katsoa 5–10 vuotta eteenpäin ja pysyttävä mukana muutoksessa. Gumböle Golf ry on yhteisön vahva toimija ja omistaa ison osan yhtiön osakkeista.

Osakkaan edut ja osakesarjat

Uuden yhtenäisen Espoo Golfin myötä Gumböle Golfilla on hyvin uniikki tilanne, sillä osakkaan maksaessa Gumböle Golfin hoitovastikkeen, saa hän käyttöönsä kahden kentän pelioikeuden, eli oikeuden pelata rajattomasti sekä Gumbölen että EGS:n kenttiä. Kaksi erilaista kenttää tuovat mukavaa vaihtelua ja kaivattua monipuolisuutta jo sellaisenaan kesän peleihin. Gumböle Golf on lisäksi Kultakortti-kenttä, ja tätä etua käytetään aktiivisesti. Kentän muita osakasetuja ovat ajanvarausoikeus ennen muita, osakkaan vieraiden alennetut hinnat, alennukset bägikaapista ja golfautoista sekä kentän oman simulaattorin ja kuntosalin veloitukseton käyttö. Yhteistyökentillä pelaaminen on sekin yksi Gumbölen osakaseduista.

Yhtiöllä on useita osakesarjoja, ja niihin sisältyy yleensä yksi pelioikeus ja yksi ääni yhtiökokouksessa. Niistä myös maksetaan rahoitus- ja/tai hoitovastiketta vuosittain. Osakesarjan uusin tulokas on E-osake, joita yhtiöllä voi olla enintään 1500 kpl. E-osakkeen pelioikeus on väliaikainen, tarkoittaen että se aktivoidaan erikseen kullekin kalenterivuodelle. Jos osakkeenomistaja ei kyseisellä kaudella pelaa, ei hänelle tällöin tule kustannuksiakaan. Täten Gumböle Golfin E-osakkeet ovat täysin riskittömiä. Myös E-osakkeen omistajalla on osakkaan kaikki edut, mutta ei yhtään ääntä yhtiökokouksessa. Tämä tuote sopii siis paljon pelaavalle harrastajalle, jolle äänioikeus yhtiössä ei ole niin tärkeä. E-osakkeeseen liittyy myös yhtiön takaisinostovelvoite 1 eurolla. E-osakkeet ovat viimeaikoina käyneet hyvin kaupaksi, eikä mikään ihme. Gumböle Golfissa E-osakkeet todella ovat aktiivigolfarin paras kaveri.

Tulevaisuutta rakennetaan Espoo Golf -brändin alle

Lähietäisyydellä toisistaan toimivat kentät, Gumböle Golf ja Espoon Golfseura ovat jo joitakin vuosia kehittäneet yhteistyötään josta yhteinen toimitus-/toiminnanjohtaja on selkein esimerkki. Kenttien välisistä fuusioista on Suomessa vasta vähän kokemuksia, ja osassa asioita on yritetty viedä liian nopeasti läpi.

Nyt keväällä lanseeratun strategisen brändiuudistuksen myötä on kuitenkin ottaa yhteistöstä askel eteen päin ja Gumböle Golfin ja Espoon Golfseuran aidosti yhdistää voimansa. Jatkossa Espoo Golfilta on siis lupa odottaa paljon enemmän. Tulevaisuudessa Espoo Golf pyrkii rohkeasti uudistamaan tapaa, jolla golfyhteisöä kehitetään, mahdollistaen myös pelaajille joustavampia ja nykyaikaisempia mahdollisuuksia olla mukana toiminnan kehittämisessä. ‘’Haluamme esimerkiksi tarjota jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden kehittää omannäköisen tapahtuman, oman intohimon pohjalta. Tärkeää on, että Espoo Golf ja sen toiminta ovat aidosti meidän pelaajiemme näköistä’’, korostaa Espoo Golfin toimitusjohtaja Andrea Nyman.

Espoo Golfissa (GG+EGS) pelattiin viime kaudella peräti 70 000 golfkierrosta, ja Gumböle Golfissa yksistään ennätysvuonna 2020 peräti 44 000 kierrosta. Nämä kentät voidaan jo sijaintinsa perusteella laskea tulevaisuuden menestyjiksi. Kyky sopeutua kuluttajien toiveisiin parantaa niiden kilpailukykyä.

Gumböle Golfin osakasedut 2023

  • Ajanvarausoikeus 14vrk etukäteen
  • Halvempi GreenFee-hinta samassa lähdössä oleville osakkaan vieraille
  • Simulaattorin ilmainen käyttö
  • Alennettu hinta golfautoon ja bägikaapin vuokraukseen
  • Alennettu hinta range-poletteihin ja GreenFee-sarjakortteihin
  • Mahdollisuus SGK-kortteihin
    • ​​​​​​​SGK Etukortti: -50% alennus mukana olevilla kentillä GreenFeestä, max 3 kertaa kauden aikana.
    • SGK Kultakortti: omalla pelioikeudella pelaava osakas voi lunastaa Kultakortin, jolla voi pelata mukana olevilla kentillä kauden aikana 7 kertaa ilman lisämaksua.

Tutustu kenttiin

Aulanko Golf – Golfia vuodesta 1940

Aulanko Golfin 9-reikäinen Hugo-kenttä on Suomen vanhin, mikäli ennallaan säilynyttä lay-outia pidetään mittarina. Tämä kenttä on toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä useille myöhemmin rakennetuille kentille, ja

Lue koko artikkeli