fbpx

Tutustu liikkeessä mukana oleviin kenttiin

Liikkeessä mukana olevat kentät

Gumböle Golf – positiivista pöhinää

Gumböle Golf on Kosti Kurosen suunnittelema täysimittainen kenttä Espoossa. Kenttä rakennettiin alun perin 6-reikäiseksi par 3 -kentäksi, sen jälkeen Fountain Nine eli 9-reikäiseksi kentäksi, ja laajennettiin lopulta nykyiseen mittaansa vuonna 2009. Nimensä kenttä sai siitä, että se rakennettiin kokonaan Gumbölen kartanon maille. Kompakti kokonaisuus on lyhyiden siirtymien ansiosta nopea pelata, olematta silti mikään erityisen helppo kenttä. Sijainti Espoossa hyvien kulkuyhteyksien päässä ja asutuskeskusten lähellä takaa sille jatkuvan suosion. Kentän yleisilme on avoin ja kevyesti kumpuileva, alueen läpi virtaa Gumbölen joki. Tällä kentällä tuloksenteko on mahdollista, ja kuka se sanoikaan: Ihmiset palaavat kentälle, joka tarjoaa positiivisia kokemuksia.

Gumböle Golf Oy:n historia ei ole niitä ruusuisimpia, mutta tänne asti on selvitty, kiitos osakkaiden pitkämielisyyden. Tulevaisuutta rakennetaan Espoo Golf -brändin alle yhdessä Espoon Golfseuran kanssa. Yhteistyö tuo jo nykyisin tehokkuutta toimintaan, ja jatkossa siltä on lupa odottaa paljon muutakin. On osattava katsoa 5–10 vuotta eteenpäin ja pysyttävä mukana muutoksessa. Gumböle Golf ry on yhteisön vahva toimija ja omistaa ison osan yhtiön osakkeista.

Kultakortti ja osakkaan muut edut

Gumböle Golf on Kultakortti-kenttä, ja tätä etua käytetään aktiivisesti. Kentän muita osakasetuja ovat ajanvarausoikeus ennen muita, osakkaan vieraiden alennetut hinnat, alennukset bägikaapista ja golfautoista sekä kentän oman simulaattorin ja kuntosalin veloitukseton käyttö. Yhteistyökentillä pelaaminen on sekin yksi Gumbölen osakaseduista.
Yhtiöllä on useita osakesarjoja, ja niihin sisältyy yleensä yksi pelioikeus ja yksi ääni yhtiökokouksessa. Niistä myös maksetaan rahoitus- ja/tai hoitovastiketta vuosittain. Osakesarjan uusin tulokas on E-osake, joita yhtiöllä voi olla enintään 1500 kpl. E-osakkeen pelioikeus on väliaikainen ja se aktivoidaan erikseen kullekin kalenterivuodelle. Osakkeen omistajalla on osakkaan kaikki edut, mutta ei yhtään ääntä yhtiökokouksessa. Tämä tuote sopii siis paljon pelaavalle harrastajalle, jolle äänioikeus yhtiössä ei ole tärkeää. E-osakkeeseen liittyy myös yhtiön takaisinostovelvoite 1 eurolla. E-osakkeet ovat käyneet niin hyvin kaupaksi, että yhtiö suunnittelee niiden osakeantia kauden 2022 aikana.

Tulevaisuutta rakennetaan Espoo Golf -brändin alle

Lähietäisyydellä toisistaan toimivat kentät, Gumböle Golf ja Espoon Golfseura ovat jo joitakin vuosia kehittäneet yhteistyötään josta yhteinen toimitus-/toiminnanjohtaja on selkein esimerkki. Kenttien välisistä fuusioista on Suomessa vasta vähän kokemuksia, ja osassa asioita on yritetty viedä liian nopeasti läpi. Yhteisöjen jäsenten mielipiteitä on kuunneltava ja asioista on aktiivisesti tiedotettava, jotta eri kulttuurien yhdistämisessä onnistutaan. Kenttien välisestä muusta yhteistyöstä on sen sijaan runsaasti esimerkkejä ympäri Suomea. Saman profiilin kentät tarjoavat osakkailleen pelaamista ns. vaihtona tai pientä maksua vastaan. Espoo Golfissa kaksi erilaista kenttää tuo kaivattua vaihtelua pelaamiseen.
Espoo Golfissa (GG+EGS) pelattiin viime kaudella peräti 70 000 golfkierrosta, ja Gumböle Golfissa yksistään ennätysvuonna 2020 peräti 44 000 kierrosta. Nämä kentät voidaan jo sijaintinsa perusteella laskea tulevaisuuden menestyjiksi. Kyky sopeutua kuluttajien toiveisiin parantaa niiden kilpailukykyä.