Hartola Golf on kenttä, jonka viime vuosien positiivista kehitystä on ollut kiinnostava seurata. Kentän johto ja hallitukset ovat seuranneet alan trendejä ja osanneet poimia sieltä itselleen sopivat asiat. Samaan aikaan on osattu hyödyntää golfbuumia, joka on tuonut lisää pelaajia myös hieman syrjemmällä sijaitseville kentille. On uudistettu toimintaa, kehitetty markkinointia ja saatu aikaiseksi oman näköinen, muista erottuva, Suomen birdiein kenttä – asia, johon monen muunkin golfyhteisön toivoisi keskittyvän.
Suomen ainoa ”kuningaskunta”
Hartola julistautui kuningaskunnaksi 10.11.1987, sillä historiasta löytyy yhteys Kuningas Kustaa III:een. Golfkenttää Hartolaan alettiin rakentaa 1989 Tandefeltien suvun vuonna 1776 perustaman kartanon maille – siis saman suvun, joka ehdotti kuninkaalle pitäjän nimenmuutosta Gustav Adolf Sockeniksi, kuninkaan pojan nimen mukaan. Yhdeksänreikäinen kenttä valmistui vuonna 1991 ja sai nopeasti mainetta ”Suomen parhaana ysinä”. Laajennuksen jälkeen, Kosti Kurosen suunnittelema 18-reikäinen kenttä otettiin käyttöön vuonna 2004. Luonnonläheisen kentän uudistaminen valmistui Lassi-Pekka Tilanderin johdolla vuonna 2016.
Kesälomakuukausina ”Etelän immeisten” täyttäessä kentän varauskalenteria, markkinoinnissa on keskitytty muiden ajankohtien aktivoimiseen brändiuudistuksen yhteydessä. Suomen birdein kenttä voi assosioitua golfareille useilla eri tavoilla, kirjoittajalle se antaa toivoa birkkujen värittämästä tuloskortista. Mukava mielikuva sekin. Mieleenpainuva slogan juontaa birkkutoiveiden lisäksi siitä, että lähes jokaisessa kentän vesiesteessä pesii logossakin esiintyvä upea Mustakurkku-uikku.
Hartolassa on huoleton golfosake
Hartola Golf Oy:n strategiaan kuuluu, että osakas pelaa aina edullisemmin. Osake on myös huoleton, sillä maksat pelioikeudesta vain, mikäli päätät aktivoida sen eli pelata kyseisellä kaudella. Vain ne maksaa jotka pelaa! Osakkeen voi laittaa lepäämään, jos jonain vuonna pelaaminen ei syystä tai toisesta onnistu. Ja mikäli kiinnostus upeaan lajiin katoaa kokonaan, yhtiö ottaa osakkeen haltuunsa, kunhan kaikki maksut on hoidettu.
Tällaisilla kentillä osakkeet vaihtavat nyt omistajaa, sillä osakkeen saa edullisesti, ja rajoittamaton vuosipelioikeus maksaa Hartolassa vain 640 euroa (vrt. vuokrapelioikeus 790 euroa). Mikäli pelaat paljon, ei kierroshinnaksi tule kuin parikymppiä, helposti sen allekin.
Kultakortti ja muut osakkaan edut
Osakkaana saat myös muita rahanarvoisia etuja noin 450 euron arvosta per pelikausi. Kultakortti on yksi suosituimmista eduista, sillä kentän osakas voi hankkia sen hintaan 175 euroa ja pelaa muilla Kultakortti-kentillä sen jälkeen 7 kertaa ilman eri veloitusta. Kenttiä on Kultakortissa mukana 25 kpl, joten tarjolla on riittävästi kierroksia (168). Hartola kuuluu myös ”greeniä koko seutu” -kenttiin Takkulan, Kanavan, Messilän ja Iitti Golfin kanssa. Nämä GKS-edut ovat Hartolan osakkaan käytössä, mikäli osakkeen pelioikeus on aktivoitu omaan käyttöön. Tällaisella lähikenttien kesken sovitulla yhteistyöllä saa 20 euron toimistomaksulla kivasti vaihtelua kauden pelaamiseen. Tämä etu on voimassa vain arkisin.
Hartolan golfosakkaan etuihin kuuluvat myös edullisemmat rangepallot, golfauto ja pro shop -ostokset. Osakas voi käyttää kavereidensa kanssa klubitalon ”heti-valmis” -saunaa 24/7. Kympin alennuksen kentän normaalista green feestä Hartolan osakas saa Muuramen, Puulan ja Revontulen golfkentillä.
Mitään ei puutu
Kun kenttä on parin tunnin ajomatkan päässä, sinne ei lähdetä nopeasti käväisemään, vaan ajan kanssa. Silloin myös palvelupaketin pitää olla kunnossa, eli kentän ja klubitalon lisäksi ravintola- ja majoituspalvelut kiinnostavat. Kesäisin matkailijoita palvelevassa Hartolassa majoitus- ja ravintolapalvelut sekä muut aktiviteetit ovat luonnollinen osa kesää, joten mitään ei puutu.
Mikäli sinun kesääsi kuuluu golf, suosittelen tutustumaan Hartolan lomatarjontaan ja pelituotteisiin.
”Kuningaskunta” voi olla se mitä olet aina etsinyt.
”Hartola Golf on birdein kenttä siksi, että lähes jokaisessa kentän vesiesteessä pesii logossakin esiintyvä, upea Mustakurkku-uikku.”