fbpx

Hirvihaara Golf – ystävällinen osakekenttä Mäntsälässä

Mäntsälässä erinomaisten liikenneyhteyksien päässä oleva Hirvihaaran kenttä avattiin 9-reikäisenä vuonna vuonna 2006. Kaksi vuotta myöhemmin avattu 18-reikäinen kenttä tarjosi haasteellisia metsäväyliä, sekä vastapainoksi muutaman helpomman väylän, joilla aloittelijakin voi tuntea onnistumisen riemua. Kentän on suunnitellut Jorma Huuhtanen ja ajomatkaa kentälle on pääkaupunkiseudulta vain noin puoli tuntia. Mikäli haluaa hetkeksi karkuun arjen kiireistä ja kaupungin vilinästä, ei tarvitse mennä kauas kokeakseen idyllisen maalaiskentän ja pullantuoksuisen golfkokemuksen (kyllä, isosuositus Hirvihaara Golfin klubitalon pullille).
 
2000-luvun alussa golfosakkeet kävivät valtakunnassa hyvin kaupaksi ja myös Hirvihaara Golfissa ehdittiin myydä tarvittava määrä osakkeita. Kerätyllä pääomalla ja pienellä pankkilainalla saatiin rakennettua suunnitelman mukainen kenttä. – Myyntitavoitteesta toki jäätiin, eikä pelioikeuksien määrä yllä parhaimpien osakekenttien tasolle, mutta olemme tulleet toimeen, kiitos runsaiden vieraspelaajien, kentän toimitusjohtaja Ismo Piira toteaa.
 

Golffarin varma valinta

Kentänhoitobudjetti on Hirvihaaran markkinointibudjetti, avaa Piira keskustelua vieraspelaajien määrästä. Green fee -myynti ja muut kuin pelioikeustuotot ovat noin 60 % kentän liikevaihdosta. Vieraspelaajien suuri määrä on yllätys ainakin kirjoittajalle, jonka mielestä Hirvihaara on syrjässä ja pelaajien vähemmän tuntema. Tälläkin kertaa on ilo olla väärässä, sillä numerot eivät valehtele. Eikä vieraspelaajamäärää ole saavutettu alennusmyynnillä. 50 kilometrin säteellä olevien kenttien kanssa on hyvää yhteistyötä (mm. Viiden kentän pelioikeus) ja pk-seudun ruuhkaiset kentät syöttävät pelaajia myös Hirvihaaraan, kun ajomatka on lyhyehkö. Lisäksi tieto kentän hyvästä kunnosta ja palvelusta leviää viidakkorummun tavoin golfarien keskuudessa.
 

Osakkaat keskiössä ja osakekauppa käy

 
Vaikka vieraspelaajien määrä on kentällä suuri ovat kentän osakkaat silti strategian keskiössä. – Tehtäväni on myydä osakkaiden käyttämättä jääneet peliajat mahdollisimman tehokkaasti ja hyvällä hinnalla, sanoo Piira. Viime vuodet tehtävä on ollut golfbuumista johtuen helpompaa, sillä normaalivuosien 25 000 kierroksesta noustiin 32 000 – 33 000 kierroksen kentäksi. Green fee -myynti tapahtuu yhä pääosin caddietoimistosta, vaikka kenttä on mukana verkkokaupassakin.
 
Osakkaat ovat yhä kentän tärkein porukka ja osakekaupan vauhdittamiseksi kentällä tehtiin yhtiöjärjestysmuutos, jolloin osakkeita voidaan myös lunastaa takaisin. Kun osakas sitoutuu maksamaan kahden vuoden vastikkeet ja pelaamaan sen ajan Hirvihaarassa, voidaan erillissopimuksella osake lunastaa takaisin yhtiölle. – Uusien osakkeiden kauppa onkin lähtenyt uudestaan käyntiin, uutuutena esimerkiksi arkipelaamiseen oikeuttavia, edullisempia F-osakkeita, Piira iloitsee.
 
Hirvihaara Golf kuuluu Kultakortti-kenttiin, ja se on iso sekä arvostettu etu kentän osakkaille. Viiden kentän pelioikeus puolustaa paikkaansa siinä, että ne, joilla on useampia osakkeita kentällä saavat pelioikeudet helpommin ja parempaan hintaan vuokrattua. Oman peliajan varmistaminen osakas/pelioikeuden haltija -statuksella on näkynyt myös Hirvihaara Golfissa.

Tutustu kenttiin

Aulanko Golf – Golfia vuodesta 1940

Aulanko Golfin 9-reikäinen Hugo-kenttä on Suomen vanhin, mikäli ennallaan säilynyttä lay-outia pidetään mittarina. Tämä kenttä on toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä useille myöhemmin rakennetuille kentille, ja

Lue koko artikkeli