fbpx

Tutustu liikkeessä mukana oleviin kenttiin

Liikkeessä mukana olevat kentät

Hirvihaara Golf – ystävällinen osakekenttä Mäntsälässä

Mäntsälässä erinomaisten liikenneyhteyksien päässä oleva Hirvihaaran kenttä avattiin 9-reikäisenä vuonna vuonna 2006. Kaksi vuotta myöhemmin avattu 18-reikäinen kenttä tarjosi haasteellisia metsäväyliä, sekä vastapainoksi muutaman helpomman väylän, joilla aloittelijakin voi tuntea onnistumisen riemua. Kentän on suunnitellut Jorma Huuhtanen ja ajomatkaa kentälle on pääkaupunkiseudulta vain noin puoli tuntia. 
2000-luvun alussa golfosakkeet kävivät valtakunnassa hyvin kaupaksi ja myös Hirvihaara Golfissa ehdittiin myydä tarvittava määrä osakkeita. Kerätyllä pääomalla ja pienellä pankkilainalla saatiin rakennettua suunnitelman mukainen kenttä. – Myyntitavoitteesta toki jäätiin, eikä pelioikeuksien määrä yllä parhaimpien osakekenttien tasolle, mutta olemme tulleet toimeen, kiitos runsaiden vieraspelaajien, kentän toimitusjohtaja Ismo Piira toteaa.

 

Vieraspelaajien määrä yllättää
– Kentänhoitobudjetti on Hirvihaaran markkinointibudjetti, avaa Piira keskustelua vieraspelaajien määrästä. Green fee -myynti ja muut kuin pelioikeustuotot ovat noin 60 % kentän liikevaihdosta. Vieraspelaajien suuri määrä on yllätys ainakin kirjoittajalle, jonka mielestä Hirvihaara on syrjässä ja pelaajien vähemmän tuntema. Tälläkin kertaa on ilo olla väärässä, sillä numerot eivät valehtele. Eikä vieraspelaajamäärää ole saavutettu alennusmyynnillä. 50 kilometrin säteellä olevien kenttien kanssa on hyvää yhteistyötä (mm. Viiden kentän pelioikeus) ja pk-seudun ruuhkaiset kentät syöttävät pelaajia myös Hirvihaaraan, kun ajomatka on lyhyehkö. Lisäksi tieto kentän hyvästä kunnosta ja palvelusta leviää viidakkorummun tavoin golfarien keskuudessa.

 

Osakkaat keskiössä ja osakekauppa käy
Vaikka vieraspelaajien määrä on kentällä suuri ovat kentän osakkaat Piiran mukaan silti strategian keskiössä. – Tehtäväni on myydä osakkaiden käyttämättä jääneet peliajat mahdollisimman tehokkaasti ja hyvällä hinnalla, hän sanoo. Viime vuodet tehtävä on ollut golfbuumista johtuen helpompaa, sillä normaalivuosien 25 000 kierroksesta noustiin 32 000 – 33 000 kierroksen kentäksi. Green fee -myynti tapahtuu yhä pääosin caddietoimistosta, vaikka kenttä on mukana verkkokaupassakin.
Osakkaat ovat yhä kentän tärkein porukka ja osakekaupan vauhdittamiseksi kentällä tehtiin yhtiöjärjestysmuutos, jolloin osakkeita voidaan myös lunastaa takaisin. Kun osakas sitoutuu maksamaan kahden vuoden vastikkeet ja pelaamaan sen ajan Hirvihaarassa, voidaan erillissopimuksella osake lunastaa takaisin yhtiölle. – Uusien osakkeiden kauppa onkin lähtenyt uudestaan käyntiin, uutuutena esimerkiksi arkipelaamiseen oikeuttavia, edullisempia F-osakkeita, Piira iloitsee.
Hirvihaara Golf kuuluu Kultakortti-kenttiin, ja se on iso sekä arvostettu etu kentän osakkaille. Viiden kentän pelioikeus puolustaa paikkaansa siinä, että ne, joilla on useampia osakkeita kentällä saavat pelioikeudet helpommin ja parempaan hintaan vuokrattua. Oman peliajan varmistaminen osakas/pelioikeuden haltija -statuksella on näkynyt myös Hirvihaara Golfissa.

 

Oma kokemus päivitetty
Omasta aiemmasta kierroksesta Hirvihaarassa on kulunut jo yli 10 vuotta, eli oli jo korkea aika päivittää kokemus. Kenttien kunto Etelä-Suomessa on ollut isona haasteena, joten oli mielenkiintoista nähdä tämän kentän kunto. Kierroksella oli mukana kaksi paikallista herrasmiestä, joiden ansiosta muutamien sokkoväylien pelaaminen helpottui. Kenttä oli kunnoltaan keskiarvon paremmalla puolella varsinkin väylien osalta. Muistikuvat vaihtelevista ja mielenkiintoisista väylistä todentuivat kierroksen aikana ja onnistumisiakin saatiin. Jos sinullakin on kentästä pelkkiä mielikuvia, suosittelen lämpimästi vierailua.