fbpx

Iitti Golf rakentaa omaa tulevaisuuttaan

Sanonta ”tulevaisuus ei tule, se tehdään” – sopii hyvin viime kesänä 20 vuotista toimintaansa juhlivan Iitti Golfin toimintaan. Kouvolan ja Lahden väliin sijoittuva Iitti on nykyisin Päijät-Hämeen itäinen kunta, jossa asuu vajaat 7000 ihmistä. Uutta nostetta kunta odottaa sinne valmistuneesta Kymiringin moottoriradasta, kunhan sen toiminta saadaan käyntiin. Golfkentälle kaikenlainen turismi on mahdollisuus, ja siksi tulevaisuutta rakennetaan jo nyt kenttäyhtiön aktiivisilla toimilla. Strategiaa on korjattu ja lähdetty viemään käytäntöön ehkä hieman yllättäen maalaisuutta korostamalla.

Vieraspelaamisen määrää kasvatetaan alueellisen, matkailullisen yhteistyön avulla. Eli Iitti Golf tarjoaa houkuttelevia paketteja erilaisilla sisällöillä. Kentällä satsataan myös “suurasiakasmyyntiin”, eli tarjotaan yrityksille henkilökunta- ja jäsenetuja.

Yhtenä uudistuksena kentällä otetaan parhaillaan käyttöön matkailuajoneuvoalue tarpeellisine lisäpalveluineen golfia pelaavien karavaanereiden käytettäväksi.

– Iitti Golf on ensisijaisesti klubi- ja perhepelaajan sekä tapahtumapelaamisen  viihtyisä pelipaikka, kertoo kentän toimitusjohtaja Jukka Ryynänen. – Järjestämme tapahtumia joustavalla otteella. Kenttä on erikseen viritettävissä myös kilpakäyttöön, hän jatkaa. Yleisenä tavoitteena on nostaa kierrosmääriä reippaasti yli pitkän ajan keskiarvon.

Iitti Golfin kaksi kenttää

Iitti Golfin 18-reikäinen ”pääkenttä” sijaitsee Iitin Niskaportissa. Niskaportin historiaa voidaan jäljittää aina 1600-luvulle saakka, ja tilan omistus on ollut saman suvun hallussa 11 sukupolven ajan. Rakennukset ja pellot myytiin kenttäyhtiölle vuonna 2003 ja erään tulkinnan mukaan tila palaa juurilleen. Onhan siellä oleva talo toiminut kestikievarina aiemminkin. Tila ja rakennukset ovat olleet 1970-luvun alusta museoviraston valvonnassa, ja Iitti Golf on sitoutunut pitämään siitä huolta arvokasta kulttuuriperintöä varjellen. Iitti Golfin toinen kenttä, Iitti Bogey Golf on kaikille avoin 9-reikäinen par 3 -kenttä Kouvolan Tykkimäellä.

18-reikäistä Niskaportin kenttää pelataan alkuosaltaan historiallisesta pihapiiristä kumpuilevaan maisemaan. Väylältä 8 siirrytään kapeammille, metsän suojaamille väylille, jossa lyöntien toivoo pysyvän väylällä. Väylien vaihtelevuus pitää mielenkiinnon yllä kunhan keskittyminen itse peliin säilyy. Loppureikien ajaksi palataan avoimempaan maastoon, jossa lyönneillekin on enemmän tilaa. Kierros päättyy haastavanoloiseen par 5 -väylään, jossa on siis mahdollisuus pelin ratkaisemiseen.

Niskaportin kentällä voi pelata 18 reikää tai puolikkaan kierroksen.

Osake on ykkönen

Kenttä on rakennettu osakkaiden panostuksella, mikä näin pienellä paikkakunnalla on vaatinut merkittävää yhteisöllisyyttä. Seuralla on tällä hetkellä 650 jäsentä, ja se edistää golfin pelaamista ja haluaa tehdä uusien harrastajien lajin pariin tulemisen helpoksi. Kausipelioikeus maksaa 649 euroa (opiskelijat 250 ja juniorit 150 euroa), ja siihen saa rahanarvoisia etuja mikäli pelioikeus on ostettu Iitti Golfista. Erillinen arkikausipelioikeus maksaa 549 euroa.

Iitti Golfissa on A-, B- ja C-osakkeita, joista C-osakkeella on yksi pelioikeus. Sen hoitovastike vuonna 2022 on 695 euroa.

Iitti Golfin osakkeen saa tällä hetkellä todella edullisesti, ja kun vastikemaksukin on kohtuullinen, kannattaa isojen kaupunkien ruuhkaisiin kenttiin kyllästyneiden harkita uusia maisemia. Pelioikeuden voi maksaa myös erissä.

PK-seudulta Iitti Golfiin tulee matkaa noin 140 km ja ajoaikaa kannattaa varata puolitoista tuntia. Pidempään viihtyville tarjolla on majoitusta sopuhintaan.

Osakkaan edut

Iitti Golfin osakas tuo vieraansa pelaamaan edullisemmin, saa alennusta pro shopista, golfautoista ja talviharjoitteluaikaan golfsimulaattorista.

Tarjolla on myös vaihtopäiviä ja edullisempaa green fee -hintaa lähikentille. Vuonna 2023 vapaita vaihtokuukausia osakkaille on järjestetty syyskuuksi sekä Hartola Golfiin että Lahden Golfiin. 

Nämä edut koskevat siis oman osakkeen nimetyllä pelioikeudella pelaavaa osakasta.

Osakasstrategia

Omille pelaajilleen Iitti Golf haluaa tarjota hyvät ja lupausten mukaiset puitteet pelaamiseen ja viihtymiseen. Osakkaille neuvotellaan aina mahdollisimman hyvät lisäedut osakkeen omistamisen arvon lisäämiseksi. Tavoitteena on myös lisätä pelioikeuskaupan ja osakekaupan määriä ja houkuttelevuutta.

Iitti Golf hake kannattavaa kasvua, green feen keskihintaa korotetaan vähintään kustannustason nousun verran. Kenttä hyödyntää uuden Wise-käyttöjärjestelmän mahdollistamia ominaisuuksia myynnissä, markkinoinnissa ja viestinnässä. Henkilökunnan osaamista kehitetään siten, että uudet toimintatavat tulevat luontevaksi rutiiniksi.

– Olemme alueen paras maalaiskenttä ja meillä viihdytään teemalla: rentoa meininkiä Niskaportissa, Jukka Ryynänen päättää.

Tutustu kenttiin

Aulanko Golf – Golfia vuodesta 1940

Aulanko Golfin 9-reikäinen Hugo-kenttä on Suomen vanhin, mikäli ennallaan säilynyttä lay-outia pidetään mittarina. Tämä kenttä on toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä useille myöhemmin rakennetuille kentille, ja

Lue koko artikkeli