fbpx

Kenelle osakepelaaminen sopii?

Golfin pelaamiseen ja lajista nauttimiseen tuotetaan yhä enemmän eri käyttäjäryhmille räätälöityjä pelituotteita. Yksittäisten green fee -maksujen lisäksi on kymppikortteja, kuukausipelioikeuksia, arkipelioikeuksia ja varsinkin lajin vasta aloittaneille edullisia starttipaketteja. Olennaista on punnita mikä pelituote sopii omaan pelaamiseen kaikkein parhaiten: pelaatko kaudessa alle 10 kierrosta, 10–30 kierrosta, vai oletko täysin golfin pauloissa ja kierroksia kertyy reilusti enemmän? 

Peli-innostuksen lisääntyessä ja pelaajan juurtuessa yhteisön jäseneksi, tulee osakepelaaminen kannattavaksi vaihtoehdoksi. Yli 30 kierrosta kaudessa pelaavalle osakkeen sisältämän pelioikeuden hinta ja osakkaalle kuuluvat edut alkavat kiinnostaa. Myös mahdollisuus varata parhaat peliajat ensimmäisenä nousee esiin. Osakkeenomistajaksi tullaan yleisimmin pelioikeuspelaamisen kautta. Pelioikeuden hankit aina vuodeksi kerrallaan, kun taas osakkeen haltijana varmistat pelioikeutesi vuosiksi eteenpäin. Vuokrapelioikeudella on jo joitakin etuuksia, mutta osakkaan edut eivät sellaisenaan siirry pelioikeuden vuokraajalle. Osakkeiden nykyhinnat ovat nekin nykyisin ostajalle edulliset. 

Osakkeella turhaan huono maine

Vuosia sitten uskottiin, että aika on ajanut osakekenttien ohi. Golfosakasta pidettiin typeryksenä, eikä nuoremman sukupolven uskottu kiinnostuvan omistamisesta. Tuli pandemia, valtava golfbuumi ja peliajoista oli pulaa. Osakkaat varasivat parhaat ajat, ja se sai kiinnostuksen osakkeita kohtaan virkoamaan. Myös pelioikeudet vietiin käsistä, mikä sai monet innokkaat golfarit pohtimaan osakkeen tuomaa vakautta omaan pelaamiseen ja osakkeen mahdollistamia etuja. Huomattava muutos oli myös uusien osakkaiden profiilissa, sillä osakkeet kiinnostivat myös nuorempia pelaajia. Samaan aikaan kentät tekivät muutoksia yhtiöjärjestyksiin helpottaen osakekaupan vilkastumista. Omien osakkeiden vastaanotto ja pelioikeuden lepuuttaminen pienensivät omistuksen riskiä.

Erilaisia osakkeita erilaiseen käyttöön

Suomessa on muutama kenttä, joilla osakkeen arvo on säilynyt korkeana. Sen taustalla on suuri kysyntä, vapautuneet osakkeet menevät heti kaupaksi, sillä nämä kentät ovat luoneet vahvan strategian, johon asiakkaat ovat uskoneet. Sama konsepti ei ikävä kyllä sovi kaikille. Kentät ovat erilaisia, ja jokaisen on rakennettava oma strategiansa itse. 

On osakekenttiä, jotka toimivat edelleen perinteisellä tavalla, jossa osakas maksaa vuosittain vastikemaksun pelioikeudestaan. Joillekin kentille se on olemassaolon ehto, eikä sille nähdä vaihtoehtoa ilman toimintafilosofian isoa muutosta. Joillakin kentillä perinteistä pidetään kiinni siksi, että se toimii, eikä muutokselle nähdä tarvetta.

Osakkaan arvostusta tarvitaan

Suurin osa golfkentistä Suomessa on rakennettu osakkaiden rahoilla ilman yhteiskunnan tukea. Siksi osakkaan roolin tulee  golfyhteisössä olla etusijalla. Ajatus, että kaikilla on samat oikeudet, ei ole oikein.

Osakas on muita kiinnostuneempi yhteisön asioista, ja hänelle on yhtiökokouksissa mahdollisuus niihin vaikuttaa. Golfyhteisöön sitoutunut osakas tuo golfyhtiöön sen kaipaamaa taloudellista ja henkistä jatkuvuutta. 

Golfosake – aktiivigolfarin paras kaveri

Golfkentän tavoitteena on saada osakkeet tai vähintään pelioikeudet pelaavien harrastajien käyttöön. Niin kauan kuin kenttä tavoittelee tuota päämäärää, on osakkeen ostajan markkinat. Osakkeiden hinnat pysyvät alhaalla ja edut muita parempina. Nyt on siis oikea aika ostaa. Osakkaana pelaat niin paljon kuin haluat, ja varaat parhaat peliajat ensimmäisenä. Voit tuoda ystäväsi pelaamaan alennetulla osakkaan vieras -hinnalla ja nautit osakkaalle luoduista eduista omalla kentälläsi. Joillakin kentillä edut ulottuvat myös kansainvälisille huippukentille. Kultakortti-kentillä on osakkaille Suomen paras etu, 175 kierrosta vieraskentillä hintaan 175 euroa. 

Osakas on Ykkönen, kuten kampanjamme toteaa. Tutustu sivuston sisältöön ja vakuutu osakepelaamisen mahdollisuuksista. Siksi mekin teemme tästä taas numeron.

Materiaalipankki

Golfpisteen pörssi

Golfpisteen pörssi Osa golfyhtiöistä ylläpitää itse osakkeiden markkinapaikkaa helpottaakseen osakkeiden liikkuvuutta ja edesauttaakseen osakkeiden päätymistä aktiivisille pelaajille. Kaikki yhtiöt eivät kuitenkaan; joko pysty tekemään tätä valintaa

Lue koko artikkeli

Kenelle osakepelaaminen sopii?

Golfin pelaamiseen ja lajista nauttimiseen tuotetaan yhä enemmän eri käyttäjäryhmille räätälöityjä pelituotteita. Yksittäisten green fee -maksujen lisäksi on kymppikortteja, kuukausipelioikeuksia, arkipelioikeuksia ja varsinkin lajin vasta aloittaneille edullisia starttipaketteja.

Lue koko artikkeli