Salo Golf on yksi lähimmistä, ellei se lähin golfkenttä kaupungin kupeessa, vain kilometrin päässä Salon keskustasta. Sijainti Urheilupuiston kyljessä on salolaisille mitä otollisin, mutta toki myös vierailijoille, jos sattuu yönsä viettämään Salossa. Moni saapuukin golfkentälle ekologisesti eli omalla polkupyörällä. Helsingistä kentälle pääsee reilussa tunnissa, Espoosta noin tunnissa ja Turusta alle kolmessa vartissa.

 

Salon Golfkeskus perustettiin vuonna 1992 samoihin aikoihin alueen kahden muun kentän kanssa, mikä on taannut Salon seudulla asuville runsaasti golfvaihtoehtoja sieltä asti.   30-vuotisen taipaleensa aikana Salon golfkenttä on kasvanut vehreäksi urheilupuistokentäksi. Lasse Heikkisen suunnitteleman kentän tunnusomaiset puistomaiset puut ovat kasvaneet täyteen mittaansa ja löytäneet paikkansa. Lisäksi kentän monet poikkiojat tuovat väriä peliin ja laittavat pelaajia miettimään mailavalintoja tiibokseissa. Hieman jopa avomaa-linksahtava kenttä ei haasta pituudellaan, vaan haasteet tulevat pelistrategian valitsemisessa, sillä aina isoin maila ei ole järkevä taktiikka täällä. Myös Salossa koettiin samainen vaikea talvi ja kevät, mutta siitä huolimatta kentän pelipinnat ovat talven jälkeen hienossa kunnossa ja varsinkin viheriöt ovat saaneet kiitosta vierailta, joita onkin juhannuksen jälkeen käynyt ennätysmäärin. 18-reikäisen mukavan erilaisen puistokentän lisäksi Salon fasiliteetteihin lukeutuu 3-reikäinen par 3 -kenttä, jolla pelaaminen ei vaadi green cardia, kattavat harjoittelualueet ja muun muassa 12-reikäinen minigolfrata esimerkiksi perheen pienimmille tai tasatilanteiden ratkomiseen. 

 

Osake on Ykkönen 

 

Salossa golfyhtiön historia on sikäli poikkeuksellinen, että joidenkin 90-luvun kenttien alkuvaiheita koskeneet konkurssit on Salossa vältetty. Osakestrategiaa on muokattu viime vuosina kuolinpesiltä lunastettavien osakkeiden muodossa, jotta osakkeet saataisiin paremmin hyötykäyttöön. Kenttäyhtiön valtaa käyttää tätä nykyä Salo Golf ry, jolla on hallussa A-osakkeiden kautta äänivalta yhtiössä. Golfosakkeita vaihtuu vuosittain kymmenkunta ja hinta tällä hetkellä muodollinen eli osakkaaksi pääsee verrattain edullisesti ja sitä kautta nauttimaan osakkaan kattavista eduista. Osakkaan etupaketin myötä kiinnostus osakkeisiin on säilynyt hyvällä tasolla. Suosituimmat edut tällä hetkellä ovatkin Kultakortti ja golfauton 10-kortti (150€).

 

Jos tänä vuonna golfkierrosta ei ole vielä Salon maaperällä kokenut, niin se kannattaa tehdä nyt, kun kenttä on kirjaimellisesti parhaassa terässä. Green fee arkisin on huokea 40 €, viikonloppuisin ja pyhinä 45 € sekä pariskunnille vielä edukkaampi 60 € arkisin, sekä 67,50 € viikonloppuisin ja pyhinä. Par 3 -kentälle pääsee 5 eurolla, kuten myös minigolfaamaan. Lämpimästi tervetuloa kokemaan miellyttävää kaupunkigolfia Salossa!