Lohjalla golfareita ilahduttava St. Laurence Golf on vuosien varrella palvellut hyvälaatuisena ja hurmaavana pelipaikkana Länsi-Uudellamaalla. Lohjalaisille kenttä on lähellä vain muutaman kilometrin päässä keskustasta ja esimerkiksi Helsingistä Lohjalle kertyy matka-aikaa  n. 45min, Espoosta vain puolisen tuntia ja Turustakin esimerkiksi vain reilu tunti.

 

Lohjalla pelaajia tervehtii kaksi tasokasta 18-reikäistä kenttää sekä mainio 6-reikäinen par 3 kenttä. Kosti Kurosen suunnittelema vuonna 1989 avattu Kalkki-Petteri on kentistä vanhempi, joka tarjoaa avoimia, mutta etenkin takatiiltä pituudeltaan haastavia väyliä. Tunnuksenomaista on myös Kurosen isot ja muodokkaat griinit, jotka on tunnettu ”Kalkkiksella” erinomaisesta kunnostaan vuosi vuodelta. Triviana kerrottakoon, että Kuronen kuvaili luomisprosessissa halunneensa avaralta ja laakeelta kentältä vastineeksi haastetta griinien osalta, joten hän päätti tehdä niistä aiempia tekeleitään pari astetta muodokkaampia ja korotetumpia.

 

Lohjan kentistä uudempi avattiin vuonna 2002 ja ristittiin Pyhäksi Lauriksi Lohjan historian mukaan. Tätä ennen kenttää pelattiin 9-reikäisenä vuodesta 1996 alkaen. Mänty-, koivu-, ja kuusimetsässä kiertelevä ja upeita vesi-esteitä kaarteleva ”Pyhis” on isännöinyt niin Euroopan toiseksi korkeinta Challenge Tourin kisaa (osittain Kalkki-Petterikin) kuin hurmannut Finnish Tourin ammattipelaajat ja tunnustettu monesti Kosti Kurosen yhdeksi helmeksi. St. Laurencen  harjoitusmahdollisuudet ovat todella monipuoliset: klubin vierestä löytyy nurmirangea, harjoitusbunkkereita, chippi- ja pitchviheriötä sekä 2 puttiviheriötä ja parkkipaikan vieressä 2006 avattu uusi 6-reikäinen par 3-kenttä, jonne golfinnokkaat pääsevät kokeilemaan golfin hurmaa ilman green cardia. Klubitalon ja ympäristön kruunaa kenttämestari Irmeli Salon valloittavat ja esteettiset kukka-asetelmat ja lukuisat kukkaistutukset, joilla klubin ympäristö on muutettu lähes golfpuutarhaksi. St. Laurencessa otetaan myös kestävän kehitys tosissaan, josta esimerkkeinä toimivat hiljattain saatu GEO-sertifikaatti sekä upouudet sähköautojen latauspaikat klubin parhailla paikoilla.

 

 

 

Osake on Ykkönen 

 

St. Laurencessa on roima määrä osakkaita, peräti 1175 tätä nykyä. Osakekauppa on vilkastunut viime vuosien aikana ja viime vuonna tehtiin peräti 81 osakkeen omistajan vaihtoa. St. Laurencen pelioikeusmaksu on ollut pitkään Uudenmaan edukkaasta päästä maksaen viime vuonna vain 690 €. Toistaiseksi Lohjalla hoitovastike on hieman tätä korkeampi, mutta tätä varten on tehty hartiavoimin töitä viime vuosina houkuttelemalla uusia osakkaita ja antamalla kentän lunastaa käyttämättömiä osakkeita yhtiölle. Lohjalla Kenttäyhtiö voi ottaa vastaan enintään 10 kappaletta osakkeita kalenterivuotta kohti ja vastaanotettaviin osakkeisiin ei saa sisältyä maksurästejä. Mikäli osakkeita tarjotaan vastaanotettavaksi enemmän kuin yhtiöjärjestyksen sallima määrä, vastaanotettavien osakkeiden valinta tapahtuu arpomalla.

 

St. Laurencen yhtiöjärjestyksessä kaikki osakkeet kuuluvat osakesarjaan E, ja jokainen osake tuottaa yhden pelioikeuden. Näiden lisäksi Lohjan erikoisuus on, että kenttäyhtiöllä on käytettävissään enintään 200 alle 25-vuotiaiden nuoriso- ja junioripelioikeutta, jotka ovat tarkoitettu ensisijaisesti suunnattu osakkaiden lasten ja lastenlasten käyttöön.

Jos St. Laurencessa osakkeenomistaja ei käytä pelioikeuttaan, hän voi tilapäisesti luovuttaa pelioikeutensa toiselle henkilölle peliohjesäännössä mainituin ehdoin. Yhtiökokouksessa jokainen osake tuottaa oikeuden yhteen ääneen.

 

Viime vuodet ovat tuoneet St. Laurencen omien joukkoon selvää ja kaivattua nuorennusleikkausta ja siksi Lohjalla ollaankin sitouduttu kehittämään St. Laurencen golfpyhättöä ensisijaisesti osakkaille ja pelioikeutetuille, mutta toki unohtamatta vieraita, joita hurmaamalla moni onkin päätynyt St. Laurencen riveihin. Yllätä itsesi ja suuntaa katseesi pelaamaan St. Laurenceen – olemme yllättävän lähellä, ja kaikki täällä on sinua varten.