fbpx

Suur-Helsingin Golfissa osakas on ykkönen

Nimestään huolimatta Espoossa sijaitsevan Suur-Helsingin Golfin kaksi erilaista kenttää tarjoilevat golfkokemuksia moneen makuun – aina kilpakenttänä tunnetun Lakiston liukkailta griineiltä lempeämmän Luukin luontopuistomaiseen vehreyteen.

Luukki, tuo luonnonkaunis ja kumpuileva golfkenttä, avattiin peräti jo 1967 ja sijaitsee Pohjois-Espoossa, Luukkaan ulkoilualueen kainalossa, jossa sen lähistöltä löytyy myös monien rakastama Kaitalammen uimapaikka. Vaan useat ovat myös ihastuneet Luukkiin eikä suinkaan turhaan. Kenttä on rakennettu alueen luontoa kunnioittaen ja sen voi aistia kaikkialla. Pelin ulkopuolelta Luukkia voikin kuvailla luonnonpuistomaiseksi, helposti pelattavaksi ja kuvankauniiksi kentäksi. Pelillisesti Luukissa on sen sijaan sopiva ripaus vaihtelua, luonteenomaisia haasteita ja muutama yllätyskin – ja tulipa tänä vuonna myös täysin uusi väyläkin! Klubin pihapiirissa kaikki on pelaajaa lähellä, kun lyhyen chipin päässä on harjoitusviheriö eikä rangellekaan, joka toimii nykyään myös par 3-kenttänä tiettyinä päivinä, ole kuin wedgen verran matkaa. 

Lakisto, se mieleenpainuva ja vaihteleva kenttä, avattiin golfarien iloksi vuonna 1991. Lakisto sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Luukista, toisella puolella Vihdintietä. Lakiston oma harvinaisuus on julkinen bussiliikenne, jolla golfari pääsee tarpeen tullen klubitalon ovelle Helsingistä alle tunnissa bussilla 345 (vink vink golfperheet). Muodonmuutoksen kokeneelle Lakistolle on aseteltu pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimman kentän viittaa – eikä syyttä. Kenttä on vaihteleva, moni-ilmeinen ja tasokas. Jokainen väylä omaa omanlaisen luonteensa, jonka takia peli-ilo ei pääse ehtymään kierroksen kesken. Lakiston klubialueen kruunaa aurinkoterassi, jossa vallitsee aina lämmin SHG:n henki ja voipa terassilta bongailla myös takaysin tapahtumia. Nykyisin Lakisto on paaluttanut asemansa Finnish Tourin ”vakiokenttänä” testaten golfareiden taidot tiibokseista viheriölle asti. Erityistä kiitosta viime vuosina on tuoneet myös Lakiston virheettömät ja liukkaat viheriöt.

Vahva osakaskenttä, jossa osakkailla parhaat pelaamisen edut

SHG on jo pidempään tehnyt töitä sen eteen, että sen osakasstrategia palkitsisi sitoutumisesta SHG:n “perheeseen” ja että osakasgolfarilla olisi parhaat edut SHG:ssa pelatessa. Edellis vuonna 174 osaketta vaihtoi omistajaa ja jopa 35 prosenttia osakekannasta on vaihtanut omistajaa viimeisen 3-4 vuoden aikana, joka kertoo onnistuneesta osakaskannan sukupolvenvaihdosta. Yhteensä 4 vuoden aikana 373 osaketta on vaihtanut omistajaa ja tähän SHG tähtää jatkossakin – että osakkeet olisivat parhaassa hyötykäytössä ja toisivat golfiloa niiden omistajilleen. SHG:n tavoitetilana on, että toimintaa operoidaan 1300 pelioikeuden voimin, jotka ovat sidottuja osakkeisiin. Tämän jälkeen ajatuksena on, että yhtiö myy pelkästään nuoriso- ja junioripelioikeuksia, jotka toimivat ikään kuin kasvatustuotteena uusille osakkaille. Viime vuonna SHG teki omanlaista golfhistoriaa järjestämällä kaksi osakeantia, jonka kaikki 100 osaketta menivät kaupaksi – hintaa osakkeella oli 250 € / kpl.

SHG:ssä uskotaan vahvasti siihen, että pitkäjänteisen golfkenttien kehittämisen kulmakivi on osakkaat, jotka tuovat selkänojan yhtiön talouteen ja luovat tiiviin, perheenomaisen yhteisön, johon kuka tahansa on tervetullut. Oleellisimmat poiminnat SHG:n yhtiöjärjestyksestä ovat osakkeen tuoman pelioikeuden käytön monimuotoisuus, hallituksen päätöksellä mahdollisuus ottaa vastaan omia osakkeita suunnatusti ja hallitusti ja äänimääräleikkuri päätöksenteossa, mikä tarkoittaa, ettei SHG:ssä ole eikä tule suuromistajia, eikä siten yksipuolista päätöksentekoa. Sen sijaan osakkaat kehittävät omistajina golfyhteisöä yhdessä eteenpäin. 

Visionsa SHG muotoilee: “SHG on elämyksellinen ja urheilullinen golfyhteisö, joka mahdollistaa lajin pitkäaikaisen harrastamisen kohtuulliseen hintaan, tarjoaa kaksi erilaista hyvin hoidettua golfkenttää, panostaa pelaajien taitojen ja pelikokemuksen kehittämiseen, arvostaa golfin perinteitä – ajan hengessä uudistuen, huomioi pelaajien tarpeet ja palvelee heitä laadukkaasti ja toimii taloudellisesti kannattavasti ja pitää hyvää huolta omaisuudestaan. 

SHG:ssä tavoitellaan siis pitkäaikaisia suhteita lajista aidosti kiinnostuneiden pelaajien kanssa ja tähdätään siihen, että jokainen SHG:ssä pelaava kokee golfyhteisön omakseen, kuin toiseksi kodikseen. 

SHG:n osakkuuden parhaat edut:

  • Osakkaan pelimaksu ja rajaton pelioikeus kahdelle kentälle 795 € – (eli selvästi halvempi kuin vuokrapelioikeus 895 € v. 2023 )
  • Parhaat ja laajimmat ajanvarausmahdollisuudet (14 vrk etukäteen) ja kerrallaan yhteesnä 8 varausta sekä osakkaiden omat lähtöajat
  • Kultakortti 175 €, jolla pelaa 25:llä eri osakekentällä 7 kertaa.
  • Osakkaan vieraan green fee vain 38 € (OVH 55 €)
  • Mahdollisuus vaihtaa pelioikeus  30 kierroksen sarjakortiksi itselleen tai jakaa pelioikeuden perheenjäsentensä kanssa
  • Golfauton kymppikortti 200 € ( OVH 400 €)
  • Ryhmäopetustunnit osakkaille 5 € / jäsen ja jäsenille 10 €.
  • SHG tarjoaa osakkailleen lisäpelioikeuksia, jotka vahvistetaan vuosittain. Vuonna 2023 osakas voi hankkia lisäpelioikeuden Nurmijärvi Golfin, Nevas Golfin tai Espoo + Gumböle Golfin kentille. Lisäpelioikeuksia myydään vastavuoroisuusperiaatteella, molemmille kenttäosapuolille yhtä paljon. Lisäpelioikeus antaa rajattoman pelioikeuden valitulle kentälle.

Tutustu kenttiin

Aulanko Golf – Golfia vuodesta 1940

Aulanko Golfin 9-reikäinen Hugo-kenttä on Suomen vanhin, mikäli ennallaan säilynyttä lay-outia pidetään mittarina. Tämä kenttä on toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä useille myöhemmin rakennetuille kentille, ja

Lue koko artikkeli