fbpx

Tahko Golf – monipuolinen golfresort lähellä huippua

Keskellä Suomea Tahkovuoren juurella Nilsiässä odottaa golfarin aarreaitta nimeltä Tahko Golf. Tahko on kenties Suomen monipuolisin golfresort ja hyvin helposti saavutettavissa autolla, junalla ja lentäen. Golfkeskuksen muodostaa kaksi täysimittaista 18-reikäistä ruotsalaisen kenttäarkkitehti Jan Cederholmin suunnittelemaa kenttää: Old Course, joka avattiin vuonna 2000 ja Lake & Forest Course (entinen New Course), jonka viheriöille päästiin vuonna 2008.

Molemmat Tahkon kentistä kuuluvat monien suomalaisten ja erilaisten rankingien mukaan Suomen kauneimpaan päähän. Kentät suunnitellut Jan Sederholm on tullut tunnetuksi lukuisista golfkentistä vuosikymmenten varrella ympäri maailman ja Tahkon kentät eivät kalpene hänen kenttäkatalogissaan, päinvastoin. Molemmat kentät on suunniteltu kunnioittamaan luonnon alkuperäisiä muotoja eli minimoiden maaston muokkaamisen kentän mukaan, ja enemmänkin ujuttamaan kentän luontevasti maaston lomaan.

Old Course on kiistatta yksi Suomen kauneimpia ja pelaajaystävällisempiä golfkenttiä. Kenttä on kuuluisa sen komeista rantaväylistään, joilta avautuvat upeat näkymät Syvärinjärvelle sekä laskettelurinteille. Golfkeskus soveltuu monipuolisuudessaan erinomaisesti myös vieraspelaajille, sillä kaikki lomailevan golfpelaajan tarvitsemat ravintola- ja majoituspalvelut sekä muut aktiviteetit sijaitsevat kävelymatkan päässä kentältä.

Lake & Forest -kentän väylät kaartelevat alueelle rakennettujen vesistöjen ja vaihtelevan metsistön reunoilla. Kentän korkeuserot, vesistöt ja kapeammat väylät lisäävät peliin mielenkiintoa, joskin vaativat pelaajilta huomattavasti enemmän tarkkuutta kuin mitä on totuttu Old Coursella.

Osake on Ykkönen

Tahko Golfin golfosakkeeseen liittyy vastike, joka jakautuu hoitovastikkeeseen, jonka maksavat kaikki osakkeenomistajat sekä pelikausimaksuun, joka maksetaan kaikista pelaamiseen aktivoiduista osakkeista. Osakkeenomistajan puolison ja jälkikasvun pelaaminen on osakkeenomistajille edullista.

Tahko Golfissa osakkeet ovat vaihtaneet vilkkaasti omistajaansa viimeisen muutaman vuoden aikana, mikä on ihanteellinen tilanne kenttäyhtiölle ja golfareille – niille, jotka haluavat myydä osakkeensa ja nuoremmalle sukupolvelle, joka haluaa maksimoida pelietunsa osakkaaksi siirtymällä. Tahkon kenttäyhtiön vahva tase ja talous eivät ole kuitenkaan heijastuneet osakkeen hintaan, vaan kauppoja on tehty 1-100 euron haarukassa, mikä toisaalta sekin kaikkien kannalta hyvä tilanne – ostajan ja myyjän markkinat samassa paketissa.

Jos et ole vielä bongannut Suomen yhtä kansallisgolfaarretta, niin Tahko Golf kannattaa ruksia listalle heti. Ei ole urbaania legendaa, että moni Tahkolla reissussa käynyt on ihastunut alueeseen perinpohjaisesti ja viettää nykyään vuosittain kesä- ja talvilomia Tahkolla. Mutta sitä et voi tietää, ellet anna Tahkon lumolle mahdollisuutta. Tahkolla olosuhteet, fasiliteetit ja tunnelma ovat kaikki huippua.

Tahko Golfin osakkaan edut

 • Tahko – Tarina kausikortti 2023
  • Kortti on tarkoitettu Tahkon ja/tai Tarinan omalla osakkeellaan tai vuokrapelioikeudella pelaaville. Voimassa samoin ehdoin Tahko Golfissa ja Tarinagolfissa (huom! Tarinagolfissa etu koskee vain osakkeenomistajia)
  • Henkilökohtainen; ei käy maksuna kisoihin
  • Varausoikeus max. 1 viikkoa aikaisemmin
  • Voimassa arkisin (ma-to) kaikkina klo-aikoina; viikonloppuisin (pe-su) ja heinäkuussa klo 14.00 jälkeen.
  • Hinta 299 €
 • Järvi-Suomi kortti

Tutustu kenttiin

Aulanko Golf – Golfia vuodesta 1940

Aulanko Golfin 9-reikäinen Hugo-kenttä on Suomen vanhin, mikäli ennallaan säilynyttä lay-outia pidetään mittarina. Tämä kenttä on toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä useille myöhemmin rakennetuille kentille, ja

Lue koko artikkeli