fbpx

Hämeenlinnan Tawast Golf kehittyy vauhdilla  

Hämeenlinnassa Katumajärven kuvankauniista rantamaisemasta löytyy Tawast Golf, joka on yksi kolmesta Hämeenlinnan mainioista kentistä. Tawast Golf perustettiin vuonna 1989 Katisten kartanon maille Lars Krogiuksen aloitteesta. Nykyinen klubirakennus on kunnostettu vanhasta hevostallista, joka osaltaan tekee Tawastin klubitunnelmasta uniikin ja välittömän. Perustajajäsenet olivat innokkaita urheilu- ja golfmiehiä ja heitä käy kiittäminen siitä, että Tawast Golf on kehittynyt näin upeaksi golfyhteisöksi kuin se nykyään on.

 

Tawastin kentän on suunnitellut kenttäarkkitehti Reijo Hillberg. Väylät ovat vaihtelevia, mieleenjääviä ja varsin mielenkiintoisia tuttavuuksia yksi jos toinenkin. Kenttää halaava Katumajärvi tulee peliin usealla väylällä tarjoten hengästyttäviä maisemia ja visaisia avauksia. Tästä huolimatta kentän suunnittelussa on otettu pelaajat hyvin huomioon ja Tawastin pelattavuus onkin hyvää luokkaa. Itse klubirakennus on aivan parkkipaikan vieressä sekä range ja harjoitusalueet nekin todella lähellä. Tawastilla on helppo käydä rangella huhkaisemassa muutama veto tai korillinen ennen kierrosta, sillä rangelta ensimmäiselle tiiboksille on vain muutama hassu askel. Tawast Golfin uudistumishaluista ja rohkeudesta kertoo paljolti sen uusin vetonaula eli Toptracer range, jossa ensikertalaisesta kilpapelaajaan kuka tahansa voi treenata, kisailla tai pelata tunnetuilla kentillä, kuten St. Andrewsissa ja seurata lyöntidataa lyöntimonitoreista. Kaikkiaan kyseessä on Suomen vasta toinen Toptracer range, mutta Tawastin omassa versiossa hienon katetun rangen päässä on myös baaritiski, joka tarjoilee juotavaa ja purtavaa sekä avaa mahdollisuuden täysin uudenlaisten tapahtumien järjestämiselle. Vaikka rangella ei poikkeaisikaan, niin Tawast Golfin 9. ja 18. tulevat nekin klubille, joten jokainen pääsee helposti pelien jälkeen nauttimaan ravintolan antimista ja kertaamaan kierroksen kohokohdat.

Osake on Ykkönen

Tawast Golfissa ollaan aktiivisesti lisätty osakkuuden etuja viimeisinä vuosina, sillä fokuksella, että osakas todella on ykkönen. Eduista kerrottakoon muun muassa, että osakas saa parhaiten peliaikoja, pelaa halutessaan usealla vieraskentällä vuoden aikana veloituksetta ja maksaa tietysti pelaamisestaan vähiten (vink vink vuokrapelioikeutetut ja yrittäjät). Tawastin tahtotilaan kuuluu jatkossakin tuottaa ja kehittää osakkuuden arvoa Tawast Golfissa omalla osakasstrategiallaan. Tawastista löytyy yhden ja kahden pelioikeuden osakkeita, sekä yritysosakkeita, joissa on kolmen pelioikeuden lisäksi mahdollisuus nimetä käyttäjiksi useampia pelaajia, mikä voi olla golfhulluja täynnä olevassa yrityksessä mainio vaihtoehto. Muutamia vuosia sitten Tawast Golf teki yhtiöjärjestykseensä muutoksen, jolla osakas voi vuotuisesti päätettävän maksun maksamalla laittaa osakkeensa lepäämään. Näin osakkeelta poistuu hoitovastikkeen velvollisuus ja osakkaaksi lähtemistä ei tarvitse arkailla. 

Osakkeita on viimeisinä vuosina vaihdettu 15-20 kpl luokassa vuositahtia. Osakkaan edut ovat jo niin hyviä, että osakkuus on lähes kaikille pelaajille se paras tapa pelata, kuten sen osakekentällä kuuluisikin olla. Parin viime vuoden aikana, jolloin golf on kääntynyt taas nousutrendille, myös käsitys osakkuudesta on selvästi parantunut Tawastissa. Tawastissa osakkaaksi lähteminen on helppoa ja osakkeita liikkuu vuosittain hyvä määrä. Tilanteissa, joissa osakas ei enää syystä tai toisesta käytä osakkeen pelioikeutta tai haluaa siitä luopua, Tawast Golf auttaa osakkaitaan löytämään näihin ratkaisut. Esimerkiksi Tawastissa vuokrataan osakkeiden pelioikeuksia eteenpäin ja saatetaan aktiivisesti osakkeiden omistajia ja ostajia yhteen. Osakkeiden vaihtuvuus sukupolvilta ja vanhemmilta pelaajilta tuoreemmille yhdistettynä  osakkeen viime vuosien hyvin maltilliseen rahalliseen arvoon tarkoittaakin pelaajan kannalta sitä, että nyt on absoluuttisesti ostajan (ja miksei myyjänkin) markkinat. Osakkaana Tawastissa golfari saa merkittäviä etuja, pelaa kaikkein edullisimmin sekä kaikki omistamisen riskikuvat on saatu minimoitua, jotta pelaaja voi keskittyä golfista ja yhteisöstä nauttimiseen.

Tawastin ovi on aina avoin uusille tuttavuuksille ja yhteisöömme on helppo tulla ja jäädä osaksi.

Tutustu kenttiin

Aulanko Golf – Golfia vuodesta 1940

Aulanko Golfin 9-reikäinen Hugo-kenttä on Suomen vanhin, mikäli ennallaan säilynyttä lay-outia pidetään mittarina. Tämä kenttä on toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä useille myöhemmin rakennetuille kentille, ja

Lue koko artikkeli