fbpx

Tutustu liikkeessä mukana oleviin kenttiin

Liikkeessä mukana olevat kentät

Uudenkaupungin Golf – Hyvän tuulen golfia meren äärellä

Varsinais-Suomen rannikolta löytyvä Uudenkaupungin golfkenttä sijaitsee Ykskoivun asuinalueella, aivan kaupungin keskustan tuntumassa, vain noin kilometrin päässä kaikista palveluista ja vierasvenesatamasta. Golfkentällä vieraillessa kannattaakin varata hieman extra-aikaa ja käydä pyörähtämässä tämän 400 vuotta vanhan merellisen kaupungin keskustassa, jonka sympaattiset puutalokorttelit sekä merimaisemat hurmaavat nopeasti vierailijansa.

 

Uudenkaupungin golfkentän ensimmäiset 9 väylää valmistuivat vuonna 1999. Vuonna 2007 valmistuivat ‘’uudet’’ yhdeksän väylää, jolloin kentästä tuli täysimittainen 18-reikäinen kenttä. UGK:n klubitalon historia on mielenkiintoinen ja värikäs, sillä aikanaan klubitalon tilat sijaitsivat läheisen mielisairaalan asuntolan alakerrassa. Vuonna 2014 seuran pitkäaikainen haave uudesta klubitalosta toteutui, kun vieressä oleva entinen sikala entisöitiin viihtyisäksi klubitaloksi, josta löytyy nykyään myös laadukas klubiravintola viihtyisine terasseineen. 

 

Uudenkaupungin golfkentältä löytyy sekä puistomaisia väyliä että mäkisiä metsäväyliä, joita ympäröivät pienemmät ja suuremmat lammet sekä merenlahti. Haasteita siis riittää kaiken tasoisille pelaajille ja mukaan kannattaa suosiolla napata muutama varapallo. Merihenkisyys on vahvasti läsnä koko golfkierroksen ajan. Metsäosuus päättyy väylän 13 avaukseen, jonka tiiboksista mäen päältä avautuu upeat maisemat. Väylältä löytyy myös monen mieleen jäävä kyltti ‘’varo veneilijöitä’’. Golfyhteisön uusi slogan ‘’hyvän tuulen golfia meren äärellä’’ kuvaa hyvin kentän tunnelmaa. UGK:n lämmin ja vastaanottavainen tunnelma sekä meren läheisyys jäävätkin varmasti Uudessakaupungissa vierailevalle golfarille mieleen.

 

Osake on Ykkönen

 

UGK:ssa on tällä hetkellä 341 osakasta. Yhtiön (Vakka-Suomen Golf Oy:n) selkeä tahtotila on pitää osake houkuttelevana ja edullisimpana vaihtoehtona pelaamiselle. Yhtiön tavoitteena on jatkuvasti kehittää osakkaille kohdennettuja etuja sekä samalla pyrkiä pitämään kenttä huippukuntoisena, jota se vaikeasta talvesta huolimatta on myös lähes koko kesän ollut. Hoitovastike, joka takaa osakkaalle muiden etujen lisäksi koko kauden rajattomat pelit, oli tänä vuonna 397€, ollen näin maamme edullisimmasta päästä. Alkukesästä valmistuneessa uudessa golfyhteisön 5-vuotisstrategiassa osakkeen omistamisen arvon kasvattaminen on yhtenä strategisena painopistealueena. 

 

Osakkeiden vaihtomenekki on ollut kuluvana vuonna hyvin maltillinen. Toisaalta sitä voi peilata siihen, että monikaan ei halua luopua osakkeesta, vaan käyttää sitä itse tai vuokraa eteenpäin. UGK:ssa on hieno tilanne, sillä kaikki, jotka ovat aktiivisesti kaupanneet tai vuokranneet osakettaan, ovat saaneet sen tehtyä. Vuonna 2021 osakekauppoja tehtiin 13 kpl ja kauppojen keskiarvohinta oli silloin 20 euroa. Vuonna 2022 on tehty 6 kauppaa ja näiden velattomien osakkeiden keskiarvohinta on noussut 300 euroon. Tulevaisuudessa, kuten myös monella muulla golfyhtiöllä, haasteeksi nousee osakkeenomistajien ikääntyminen, sillä valtaosa osakkaista on eläkeiässä. ‘’Onneksi golfbuumin aikana myös UGK:n seuraan ja yhteisöön on saatu lisää uusia nuorempia jäseniä ja heissä onkin hyvä aihio osakkeiden omistuksen jatkumolle, mutta se vaatii toki koko golfyhteisöltä aktiivista työtä, mihin toki luotamme ja uskomme’’, toteaa UGK:n toimitus- ja toiminnanjohtaja Henri Hilpinen.