fbpx

Uudenkaupungin Golf – Hyvän tuulen golfia meren äärellä

Varsinais-Suomen rannikolta löytyvä Uudenkaupungin golfkenttä sijaitsee Ykskoivun asuinalueella, aivan kaupungin keskustan tuntumassa, vain noin kilometrin päässä kaikista palveluista ja vierasvenesatamasta. Golfkentällä vieraillessa kannattaakin varata hieman extra-aikaa ja käydä pyörähtämässä tämän 400 vuotta vanhan merellisen kaupungin keskustassa, jonka sympaattiset puutalokorttelit sekä merimaisemat hurmaavat nopeasti vierailijansa.

Uudenkaupungin golfkentän ensimmäiset 9 väylää valmistuivat vuonna 1999. Vuonna 2007 valmistuivat ‘’uudet’’ yhdeksän väylää, jolloin kentästä tuli täysimittainen 18-reikäinen kenttä. UGK:n klubitalon historia on mielenkiintoinen ja värikäs, sillä aikanaan klubitalon tilat sijaitsivat läheisen mielisairaalan asuntolan alakerrassa. Vuonna 2014 seuran pitkäaikainen haave uudesta klubitalosta toteutui, kun vieressä oleva entinen sikala entisöitiin viihtyisäksi klubitaloksi, josta löytyy nykyään myös laadukas klubiravintola viihtyisine terasseineen.

Uudenkaupungin golfkentältä löytyy sekä puistomaisia väyliä että mäkisiä metsäväyliä, joita ympäröivät pienemmät ja suuremmat lammet sekä merenlahti. Haasteita siis riittää kaiken tasoisille pelaajille ja mukaan kannattaa suosiolla napata muutama varapallo. Merihenkisyys on vahvasti läsnä koko golfkierroksen ajan. Metsäosuus päättyy väylän 13 avaukseen, jonka tiiboksista mäen päältä avautuu upeat maisemat. Väylältä löytyy myös monen mieleen jäävä kyltti ‘’varo veneilijöitä’’. Golfyhteisön uusi slogan ‘’hyvän tuulen golfia meren äärellä’’ kuvaa hyvin kentän tunnelmaa. UGK:n lämmin ja vastaanottavainen tunnelma sekä meren läheisyys jäävätkin varmasti Uudessakaupungissa vierailevalle golfarille mieleen.

Osake on Ykkönen

UGK:ssa on tällä hetkellä 341 osakasta. Yhtiön (Vakka-Suomen Golf Oy:n) selkeä tahtotila on pitää osake houkuttelevana ja edullisimpana vaihtoehtona pelaamiselle. Yhtiön tavoitteena on jatkuvasti kehittää osakkaille kohdennettuja etuja sekä samalla pyrkiä pitämään kenttä huippukuntoisena, jota se vaikeasta talvesta huolimatta on myös lähes koko kesän ollut. Hoitovastike, joka takaa osakkaalle muiden etujen lisäksi koko kauden rajattomat pelit, on tänä vuonna 400€ (vrt. vuokrapelioikeus 600€), ollen näin maamme edullisimmasta päästä. Alkukesästä valmistuneessa uudessa golfyhteisön 5-vuotisstrategiassa osakkeen omistamisen arvon kasvattaminen on yhtenä strategisena painopistealueena.

Osakkeiden vaihtomenekki on ollut kuluvana vuonna hyvin maltillinen. Toisaalta sitä voi peilata siihen, että monikaan ei halua luopua osakkeesta, vaan käyttää sitä itse tai vuokraa eteenpäin. UGK:ssa on hieno tilanne, sillä kaikki, jotka ovat aktiivisesti kaupanneet tai vuokranneet osakettaan, ovat saaneet sen tehtyä. Vuonna 2021 osakekauppoja tehtiin 13 kpl ja kauppojen keskiarvohinta oli silloin 20 euroa. Vuonna 2022 tehtiin 6 kauppaa ja näiden velattomien osakkeiden keskiarvohinta on noussut 300 euroon. Pelioikeuksien saatavuus on UGK:ssa hyvin rajallista, sillä pelioikeudet ovat sidottu osakkeisiin ja tämä kertookin siitä, että osakkeet ovat päätyneet aktiivisille pelaajille, mikä on mahtavaa. Mikäli UGK:ssa haluaa taata itselleen rajattomat pelit myös tulevaisuudessa, on osake tähän järkevin vaihtoehto.

Tulevaisuudessa, kuten myös monella muulla golfyhtiöllä, haasteeksi nousee osakkeenomistajien ikääntyminen, sillä valtaosa osakkaista on eläkeiässä. ‘’Onneksi golfbuumin aikana myös UGK:n seuraan ja yhteisöön on saatu lisää uusia nuorempia jäseniä ja heissä onkin hyvä aihio osakkeiden omistuksen jatkumolle, mutta se vaatii toki koko golfyhteisöltä aktiivista työtä, mihin toki luotamme ja uskomme’’, toteaa UGK:n toimitus- ja toiminnanjohtaja Henri Hilpinen.

Osakkaan edut

  • Omistajan omistuksessa olevaan palloautomaattinappiin ladataan 30 euroa, jonka voi käyttää Vakka-Suomen Golf Oy:n palloautomaattiin. Etua ei vaihdeta rahaksi.
  • Omistajan vuokratessa omaan käyttöönsä golfauton, vuokra on 30 euroa (muut 40 euroa).
  • Omistajalla on mahdollisuus maksaa golfauton kausimaksu 350 euroa, jonka jälkeen häneltä peritään lisäksi 5 euroa per käyttökerta.
  • Samassa lähdössä omistajan kanssa pelaavat vieraat saavat normaali greenfee maksusta 10 euron alennuksen. 
  • Omistaja saa bägikaapin kausivuokraan 10e alennuksen. 
  • Vaihtopäivä osakkaille ja pelioikeuden haltijoille Aurinko Golfissa to 26.5. ja to 11.8. hintaan 20e/kierros. Varaa peliaika AGN:n caddiemasterilta.
  • Omistaja saa UGK:n Rannikkoseudun etukortin, joka toimii mobiilisovellus Cardussa. Kortti on voimassa 2.5. alkaen kauden loppuun asti. Rannikkoseudun osakaskortin näyttämällä omistaja saa pelata 3 kierrosta hintaan 30 euroa per kierros seuraavilla kentillä: Alastaro Golf, Archipelagia GC, Aurinko Golf, Harjattula GCC, Kankaisten Golf, Loimijoki Golf, Meri-Teijo Golf, Nakkila Golf, Rauma Golf, Salo Golf, Wiurila GCC ja Yyteri Golf.
  1.  

Tutustu kenttiin

Aulanko Golf – Golfia vuodesta 1940

Aulanko Golfin 9-reikäinen Hugo-kenttä on Suomen vanhin, mikäli ennallaan säilynyttä lay-outia pidetään mittarina. Tämä kenttä on toiminut edelläkävijänä ja esimerkkinä useille myöhemmin rakennetuille kentille, ja

Lue koko artikkeli